Over 50 elever i fjerdeklasse ved Hoberg skole var onsdag med på den offisielle åpningen av klatreinstillasjonen og aktivitetsområdet ved Hias-stranda. Ordfører Bjarne H. Christiansen fikk æren av å klippe over snora, og han syntes det var artig at så mange elever allerede hadde tatt klatrestativet i bruk.

– Håper dere vil bruke klatreinstallasjonen ofte, sier Christiansen, som oppfordrer folk i alle aldre til å bruke aktivitetsområdet fremover.

– Det er helt sikkert at apparatene her vil berike området, sier ordføreren.

God erstatning

Virksomhetsleder for kommunalteknikk, Knut Hushagen, sier at det er blitt en fin løsning på aktivitetsområdet, som inneholder et klatrestativ, dumpe, husker og volleyballbane. 13. juni vil det også bli satt opp flere benker.

– Før var det en hinderløype her, men da Hias måtte legge store nye rør fra Mjøsa opp til anlegget sitt, ble hinderløypa fjernet. Så ble vi oppfordret av Sparebankstiftelsen Hedmark om å søke penger til "Hele Hedmark klatrer". Maria Johnsen fra avdelingen min søkte og vi fikk 500.000 kroner, sier Hushagen.

I tillegg kom Hias med 200.000 kroner og Stange kommune la inn 300.000 kroner. Nå står millionanlegget ferdig til bruk.

– Det er en god erstatning, sier Hushagen.

Appellerer til alle

Målet med det nye lekeanlegget er å ha noe som kan appellere til barn og unge som besøker stranda om sommeren. Men også at hele familier tar turen og bruker det naturskjønne området med dens lekestativtilbud. Ottestadstien går rett ved, så mange kan få en naturlig stopp på vandreturen sin.

– Vi håper også de voksne vil bruke både benkene og klatrestativet her. Målet er å skape mer aktivitet, sier Michael Oreld fra Sparebankstiftelsen Hedmark.

Utstyret er montert av de ansatte i Kommuneentreprenøren.