Butikksjef hos Rørlegger Arvid Hanstad AS, Øystein Emilsen, finner frem sitt siste påfunn. Hanstadkollen skal bidra til aktivitet under Stangedagene lørdag.

– Vi skal gjennomføre tørrtrenings-skihopp, forteller Emilsen og ler litt.

Stolhopping

Fredag er det HamKam og Hedmarken Curlingklubb som deler stand med rørleggeren i Skolegata. De er også der gjennom hele lørdagen, men fra klokken 13.00 blir det hoppkonkurranse i tillegg. Stanges store hoppertalent, Iver Myhre, er på plass som dommer.

– Vi er også med på laget til Iver, som sponsor. Det synes vi at flere bør gjøre, og har lyst til å bidra til litt blest rundt det han driver med, forteller Emilsen.

Hanstadkollen er ikke store bakken, og man trenger ikke hoppdress og ski for å utføre "svevet". Det dreier seg rett og slett om stolhopping – hopping fra sittestilling på stillestående stol..

– Når nervene er på plass, er det viktig å finne en god sittestilling, få til en god sats og flytestilling, og gjøre et vakkert telemarksnedslag til slutt, sier Emilsen spøkefullt.

Han legger til:

– Neida. Dette er nok omtrent K1, så her snakker vi om lavterskel. Her er det kun én klasse, uansett om man er gammel eller ung, og bakken er tilpasset enhver kropp.

Konkurranse

Det blir påmelding fra klokken 12.30 og konkurransestart klokken 13.00. Alle deltakere premieres med en sjokoladeknupp, og de tre beste får pokaler og hver sin signerte Vikersund-caps.

– Signert av en fremtidig hoppuke-vinner, sier Øystein.

Iver flirer litt av Emilsens spådom, men bekrefter samtidig at han har ambisjoner:

– Ja, målet er selvfølgelig å bli best i verden.

– Og om du ikke skulle nå det målet, så har du alltids stolhopping å falle tilbake på, eller?

– Ja, det er plan B, svarer hoppertalentet og ler litt.

Nye bakkerekorder

Flere lokale bedrifter er flinke til å sponse Iver Myhre, men han håper enda flere vil bidra.

– Det er dessverre minimalt med økonomisk støtte å hente gjennom forbundet, så det meste kommer ut av egen lomme. Foreldrene til unge skihoppere som satser merker det godt på lommeboka, kan man si, sier Myhre.

Lørdag vil han fortelle om ambisjoner og utfordringer i forbindelse med stolhoppkonkurransen i Hanstadkollen. Han skal bedømme deltakernes innsats, stil og lengde. I og med at bakken er helt ny er vi garantert nye bakkerekorder.

– Håper vi unngår stygge fall og beinbrudd, sier en spøkefull Øystein Emilsen.