Det var torsdag kveld at elevene på sjette trinn ved Vallset skole viste fram prosjektet de har jobbet med siden midten av oktober. Gjennom flere ulike fag har de satt seg inn i de viktigste hendelsene som skjedde i Verden fra starten av 1900 og fram til årtusenskiftet.

Det var ikke småtterier elevene hadde fanget opp. Publikum i gymsalen på skolen ble tatt med på en eventyrlig reise, der vi fikk innblikk i temaer som Titanics forlis, innføring av stemmerett for kvinner, den store utvandringen fra Norge til Amerika, Hitlers framvekst, krigen og mye, mye mer.

Historiene ble fortalt og dramatisert gjennom en rekke videofilmer som elevene hadde laget på forhånd. Disse ble vist på storskjerm, og fulgt opp med sang, dans og fortelling fra scena. I sum ble det en skikkelig flott multimedia-forestilling. Vel gjennomført, imponerende!

Ordfører Bjarne H. Christiansen var blant de mange som fylte salen på Vallset skole torsdag kveld. Han sa etter forestillingen at han var skikkelig imponert og ekspress-reisen gjennom 100 år med historie. Ikke minst ble han beveget av framføringen av den sterke låta "We are the world", med tanke på at barna og elevene som framførte den er framtida vår.