Høstdag i Stangebyen får nå et kjempeløft, når Stange Sentrumsforening, Stange Vestbygd og flere andre aktører går sammen om et stort matmarked i Storgata. Da Midt i Matfatet ble avlyst, kastet de seg rundt for å lage et godt alternativ.

Matmarked

Matmarkedet foregår mellom klokken 10.00 og 15.00, lørdag 16. september, med en rekke godbiter – bokstavelig talt. Brovold er selvfølgelig med. Kjøttforretningen lanserer sin nye pulled pork-burger, med Brovolds egen barbecuesaus og coleslaw av lokale råvarer.

Max Ivan kommer også. Han inntar lokalene etter Lindbokafeen, og satser på servering med sjenking.

Atlungstad kommer akevittgeleen sin og Knutstad & Holen tilbyr fersk fisk. Melbys tradisjonsmat har med seg diverse bakst. Det samme har Baker Kristiansen.

Lista er lang, og står i programmet både i papiravisa og eavisa, eller på Stange Sentrumsforenings Facebook-side. For å nevne noen av innslagene fra Stange Vestbygd; Fokhol gård og Alm Østre med grønnsaker, Nordre Gillund med mais, Kjemstad gård med bringebærsaft og løk, og ikke minst Hoels Gartneri.

Aktiviteter

Matmarkedet er det nye store på Høstdagen, som kanskje kan det utvikle seg til å bli en matfestival på sikt. Men det er selvfølgelig Høstdag på tradisjonelt vis også. Det blir en rekke stands, som inkludert matbodene er omtrent 50 i tallet. I tillegg blir det bagasjeromsmarked på Tingvoldtorget gjennom dagen.

Hedmarken Maskinlag inviterer til aktiviteter og Eskil Rønningsbakken blåser opp et stort hoppeslott. Han åpner også sirkuskiosken

Hør også Stangeavisas podkast-prat med Eskil Rønningsbakken her!

Fra 11.00 til 14.00 blir det ponniridning for barna i regi av Rekstad gård.

Underholdning

Det blir også en del underholdning gjennom dagen. Først ut er Anna Engen og Storm Bråthen med den gratis visekonserten "Sandbæk og Prøysen". Det skjer inne på Sentrumsgården mellom 11.30 og 12.00.

Fra 12.00 spiller Stangebygdenes Musikkforening i krysset utenfor Sentrumsgården. På samme sted skal Linedance Fun Stange underholde fra klokken 13.00. Og fra 14.00 til 18.00 er det "Te-dæns" med Allan Johansen på Tingvold vertshus & Pub.