Også i år dukker HamKam-spillerne opp på Stangedagene. Kaptein Melgalvis og kameratene er på plass fredag mellom klokken 17 og 19.

– Dette gleder jeg meg til. I fjor krasjet opplegget med bortekampen mot Bodø/Glimt, så jeg fikk ikke vært med, sier Aleksander Melgalvis.

Da ble det to skadde spillere og et par lovende unggutter som tok turen. Det ble likevel spennende møter for fansen.

Denne gangen har kapteinen for lengst låst arrangementet til sin egen kalender. Han får med seg Marcus Sandberg, Kobe Hernandez-Foster og William Kurtovic. Kurtovic kommer i stedet for Benjamin Faraas, som når er i Belgia for å tegne kontrakt med Club Brugge.

HamKam

– Jeg har faktisk aldri vært på Stangedagene. Tror det blir fint å komme hit og få til litt aktivitet. Det er viktig for oss å vise oss frem som ambassadører for HamKam, sier Melgalvis og tilføyer:

– Jeg føler at Kamerater-konseptet har gjort klubben mer åpen mot publikum.

Kameratene skal stå på standen til Rørlegger Arvid Hanstad, utenfor deres butikk.

– Hanstad er en god samarbeidspartner for oss. Vi er veldig glade for å kunne gi noe tilbake – både til en trofast sponsor og til HamKam-supportere i Stange, sier HamKam-kapteinen.

Curling

Gjennom sin stand under Stangedagene ønsker rørleggeren og vise frem sine samarbeidspartnere. I tillegg til elitelaget fra Hamar, er også Hedmarken Curlingklubb invitert. Klubben stiller med curlingsteiner på hjul, for å gi publikum en liten smakebit på idretten sin.

– Det er viktig å vise seg fram, og fint å kunne gjøre det sammen med HamKam og vår felles sponsor, sier Kjell Bjørseth, styreleder i HCK.

Han fortsetter:

– Det er fortsatt noen som ikke vet om oss og hva vi tilbyr. Vi driver med en aktivitet som passer alle, som man også kan starte med i voksen alder, forteller Bjørseth.

Både unge og eldre curlingspillere stiller opp for å fortelle om barnecurling, seniorcurling og andre muligheter for aktivitet.

Samarbeid

Butikksjef hos Rørlegger Hanstad, Øystein Emilsen, er godt fornøyd med programmet sitt for Stangedagene. Det blir liv og røre begge dager, og man kan vinne flotte premier gjennom en konkurranse fredag. Deriblant kampbilletter og signert drakt fra HamKam og gavekort fra curlingklubben. Publikum får prøve curling og det settes opp show-kamper i curling mellom fotballproffene og noen heldige fra publikum, klokken 17.30 og 18.30.

Lørdag blir det også curling hele dagen, samt en stolhopp-konkurranse med skihopper Iver Myhre som dommer. HamKam selger supporterutstyr begge dager.

– De fleste her på huset er sportsidioter, og synes det er gøy at noe skjer. Det er fint at klubbene vil gi noe tilbake også, sier Emilsen og legger til:

– Og det er jo veldig gøy hva både curlingklubben og HamKam har fått til de siste årene.

– Curling er veldig gøy forresten, sier Aleksander Melgalvis og utdyper:

– Vi i HamKam har vært i Stange curlinghall og testet – med varierende hell! Det blir morsomt å prøve steiner på hjul også.