Stangeavisa har bygget studio og har planer om flere podkast-serier. De første innslagene er gjort med et historisk blikk.

– Både papiravisa og nettavisa har nå fått et ansiktsløft, og vi har en god app-løsning på plass for leserne våre. Vi har fornyet oss mye i det siste for å følge med i tiden. Nå lanserer vi også Stangeavisa-podkasten, sier ansvarlig redaktør Lars Kristian Seierstad.

Bred satsing

Det er flere podkast-planer på gang i redaksjonen. Tanken er at det her skal være interessante lytteopplevelser for de fleste aldersgrupper.

– Det er ikke bare ungdom og unge voksne som lytter til podkast. Det gjør også godt voksne. Podkastene finner du enkelt når du logger deg inn på Stangeavisa.no, sier Seierstad.

Og for de som måtte være i tvil; en podkast er redigerte lydprogrammer som distribueres på internett. På en måte et radioprogram du kan høre akkurat når du vil. Stangeavisas podkast-innslag blir tilgjengelige via nettavisa og på diverse podkast-plattformer.

Populær spalte blir podkast

Seierstad selv innrømmer at han trives best bak tastaturet, men ser ikke bort i fra at han blir å høre i studio fra tid til annen likevel. Podkast-ansvaret har han satt bort til Dan Cato Røe og Gjermund Trøan, to kolleger som begge har radioerfaring. Kåre Chatrick Østlie og Rune Aasen ønsker også å bidra i prosjektet, så det mangler ikke på entusiasme rundt dette.

– Vi har bygget et studio med fire mikrofoner og plass til gjester. Der ligger alt til rette for mange gode samtaler, sier Røe.

Først ut er en videreføring av den populære avisspalten "Gammel aargang". Her får du lokalhistorien rett i øret. Stange har mange gode kilder og gode muligheter for interessante samtaler bak mikrofonene.

Lytter til Marius

Tidligere i høst ble det, under et arrangement på Sentrumskafeen, gjort lydopptak av Marius Langbergs fortellinger fra krigen. Dette er nå blitt formet til fire podkast-episoder. Den første er tilgjengelig på Stangeavisa.no allerede nå, i løpet av torsdagen, presentert av Aasen og Trøan. De neste tre blir sluppet jevnlig de neste ukene.

– Alle som kjenner Marius vet at han er en god historieforteller. Han har en egen evne til å fange publikum. I denne serien forteller han om hvordan han opplevde hverdagen under krigen. Det er kjempeinteressant, og burde være interessant selv for de yngre. Jeg hadde selv Marius som lærer på ungdomsskolen, og vet at ungdom lytter når Marius snakker, sier Gjermund Trøan.

Hør Stange-poddens gammel aargang – Da krigen kom til Stange – del 1

Hør Stange-poddens gammel aargang – Da krigen kom til Stange – del 2