• SPICY: Nahom med fiskeburger a-la Eritrea.

Det duftet himmelsk og annerledes i store deler av skolebygningen, da introduksjonsklassen på Stange ungdomsskole sist torsdag fikk boltre seg på skolekjøkkenet. Anledningen var norgesmesterskapet i lunsj og sjømat, som Helsedirektoratet, Norges Sjømatråd og Opplysningskontorene for fisk arrangerer i disse dager. Det fikk matfaglærer Ola Kennedy til å tenne på en kreativ ide.

– Vi har fått fiskekaker fra Knutstad og Holen, og så jobber vi her på skole­kjøkkenet med å lage topping med smaker fra elevenes hjemland for å gjøre dem attraktive. Vi serverer dem som burgere i skolekantina. Hensikten er å tilberede sjømat på en slik måte at ungdommene får lyst til å spise fisk. Vi kaller prosjektet «Stange-inn», forteller Kennedy.

Dermed ble det fiskekakeburgere med eritreisk eller filippinsk smaksfølge, toppet med syrisk og pale­stinsk salat.

Åttendeklasingen Nahom Ysmer fra Eritrea synes det er et spennende prosjekt. – Jeg liker å lage mat. Det er morsomt å prøve noe nytt, sier Nahom.