– Det var overraskende, ja. Veldig hyggelig å bli satt pris på, og at jobben man gjør er såpass synlig. Men det er jo så mange som fortjener dette. Mange gjør veldig mye i klubben her, og noen gjør enda mer, sier Tommy Hagen.

Nylig fikk han blomster, diplom og gave fra klubben han er blitt så glad i – for han er kåret til årets ildsjel i Stange Sportsklubb.

Viktig bidragsyter

– Denne sesongen har Tommy utpekt seg noe mer, med sin ekstra innsats og pågangsmot for klubben. Han har fulltidsjobb og tre aktive barn som skal følges opp, og bruker nesten all sin fritid på SSK, skriver daglig leder Cecilie Alfei Sandberg i en pressemelding.

Det påpekes også at han bidrar med godt humør, positivitet og en stå-på-vilje av dimensjoner. Tommy sitter i styret i fotballgruppa, er hjelpetrener for J15 og daglig leders høyre hånd rundt arrangementer og mye annet. I pressemeldingen ramses det opp en lang rekke oppgaver han har gjort bare det siste halvåret, rundt blant annet organisering av fotballskole, treningsleir, matlaging og mye annet.

– Han har spilt en stor rolle ved alt det positive som har skjedd i klubben vår, og har lagt ned veldig mye egeninnsats og engasjement, står det i pressemeldingen.

Les også: Chill sommer på Gillundstranda
Les også: Fotballskole med instruktørhjelp fra engelsk klubb

En klubb i sterk vekst

– Uten frivillighet er det ingen klubb. Det er utrolig viktig å vise at vi setter stor pris på de frivillige som tar seg tid til å bidra. Uten dugnader og egeninnsats, vil ikke en sportsklubb overleve, dessverre, sier Sandberg.

Stange Sportsklubb er større enn noen gang, og vokser stadig. Og med den vokser behovet for flere frivillige. I dag har klubben 42 lag bare i fotballen, og omtrent 150 trenere og lagledere.

– Vi er i ferd med å bli en veldig stor klubb og trenger flere folk enn noen sinne. Hvis alle gjør litt, så blir det mindre på veldig mange, sier prisvinneren, som gleder seg over veksten.

– For første gang i historien stiller SSK lag i alle alderstrinn, på både gutte- og jentesiden. Det kommer også folk fra andre klubber til junior- og seniorfotballen.

Dugnadsånd

– Frivilligheten betyr så mye for mange. Dette er jo noe vi gjør for ungene, ikke for egen vinning. Belønningen er å se gleden som ungene har. Da betyr det ikke så mye at man er sliten, for da er det verdt jobben. Det er bare å reise til idrettsparken en mandagskveld og høre på livet, sier Tommy Hagen.

Han tror mange av ungene legger merke til og setter pris på innsats fra de frivillige.

– Det er ungene som etter hvert skal ta over. Derfor er det også viktig å være gode forbilder gjennom innsats, sier Tommy.

Det sosiale i frivilligheten er også viktig.

– For meg handler dette også om samhold. Jeg er blitt kjent med ekstremt mye folk etter jeg flyttet hit fra Ilseng i 2015. Før jeg startet i klubben hadde jeg ikke så stort nettverk her, men nå kjenner jeg veldig mange, forteller Tommy Hagen og legger til:

– Håper jo at jeg er med på å bygge klubb – med godt miljø og en kultur for framtiden. Det er mange som vil SSK godt og som jobber hardt. At det var jeg som fikk denne prisen nå er nok litt tilfeldig, for det er mange andre som kunne blitt valgt. Dette var veldig hyggelig!